Over vlagsma

Over Vlagsma

Oprichting

Vlagsma Kraanbedieningsservice is in 2006 opgericht door Edwin Vlagsma en heeft vele jaren als freelance kraanmachinist verschillende projecten mogen doen voor verschillende opdrachtgevers.

Hoe wij werken

Kernactiviteit is het verticaal transport en logistiek assisteren op projecten in de bouw maar ook buiten de bouw strekt onze ervaring en kunnen wij op meerdere gebieden van dienst zijn.

Werkzaamheden concentreren zich voornamelijk in de randstad en met name de grote steden. Voor het werken in de stad zijn meerdere machinisten voorzien van een bedrijfsmotor om niet afhankelijk van parkeergarages en parkeervergunningen te zijn en een oplossing te bieden aan het fileprobleem in en rond de grote steden.

Dit moet anders!

Wat Edwin Vlagsma vooral stoorde was de vaak amateuristische manier van werken onder de kraan. Vaak was de man die de lasten moest aanpikken niet meer dan een ongeschoolde uitzendkracht die zonder enige opleiding of kennis van zaken tot aanpikkelateur werd gebombardeerd. Het was dan maar de taak van de machinist om zo iemand uit te leggen wat hij moest doen.

Dit moet anders vond Edwin Vlagsma, maar door het uitbreken van de crisis in 2008 waren de opdrachtgevers nog niet bereidt hier in mee te gaan.

Gelukkig is in de laatste jaren bij de opdrachtgevers het besef gekomen dat goed en veilig werken door de inzet van een hijsbegeleider geen geld kost, maar juist oplevert!

Kennis

Een hijsbegeleider is meer dan één persoon die alleen de last vastmaakt aan de kraanhaak. Zo heeft een hijsbegeleider kennis nodig van kettingwerk en andere hijsgereedschappen. Bovendien ziet hij er op toe dat lasten correct zijn aangeslagen en ondersteunt hij de machinist via de portofoon met de juiste aanwijzingen de lasten veilig te verplaatsen.

Ook logistiek is de hijsbegeleider onmisbaar, door in het gebied wat de kraan bestrijkt ervoor te zorgen dat vrachtwagens die gelost of geladen moeten worden op de juiste locatie komen te staan. Daarbovenop moeten lasten worden voorbereid, die op een ander moment gehesen moet worden. Wij streven er naar om te werken in teams, waarbij de machinist en de hijsbegeleider een twee-eenheid vormen.

Aannemen van personeel

Vlagsma Kraanbedieningsservice is in 2017 gestart met het aannemen van mensen die interesse en enthousiasme tonen voor het vak en bovendien gemotiveerd zijn om een goed resultaat neer te zetten, voor zowel het bedrijf als voor de klant.

Wij verwachten meer

Na het behalen van de certificaten wordt de nieuwe machinist/hijsbegeleider door een ervaren machinist ingewerkt. Er staat hier geen vaste periode voor. Wij laten de nieuwe werknemer pas zelfstandig werken wanneer alle partijen (opdrachtgever, leermeester en leerling) er 100% vertrouwen in hebben.

Op projecten waar meerdere kranen staan leveren wij meestal een hijsbegeleider die ook machinist is. Hierdoor kunnen wij calamiteiten opvangen in het geval van ziekte of overwerk.

Certificaten

Na het behalen van de certificaten wordt de nieuwe machinist/hijsbegeleider door een ervaren machinist ingewerkt. Er staat hier geen vaste periode voor. Wij laten de nieuwe werknemer pas zelfstandig werken wanneer alle partijen (opdrachtgever, leermeester en leerling) er 100% vertrouwen in hebben.

Groeien

Wij zijn een groeiend bedrijf en daarom niet altijd in staat om een eigen machinist of hijsbegeleider te leveren. Wij werken samen met verschillende bedrijven, (zzp-) machinisten en (zzp-) hijsbegeleiders waar wij al jarenlang een goede relatie mee hebben. Het voordeel van deze samenwerking is dat bij ziekte of verlof wij altijd voor de juiste vervanging kunnen zorgen.